« بازگشت

معرفی پژوهشکده بیوتکنولوژی دانشگاه شیراز

معرفی پژوهشکده بیوتکنولوژی دانشگاه شیراز


دکتر علی نیازی رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، مطالبی را در ارتباط با مرکز بیوتکنولوژی ارائه و گفت: این مرکز در سال 1383 شروع به کار کرد و با توجه به اینکه سه علم برتر قرن 21 ، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی و IT  می باشند، دانشگاه شیراز با توجه به این مهم در این زمینه فعالیت هایی را شروع کرد که منجر به تأسیس پژوهشکده زیست فناوری یا بیوتکنولوژی شد.

هسته اولیه این مرکز، از دانشکده های علوم، مهندسی، دامپزشکی با محوریت دانشکده کشاورزی شکل گرفت و بخش های مختلف دانشکده های دامپزشکی، کشاورزی، مهندسی شیمی-نفت و گاز و بخش های زیست شناسی دانشکده علوم، و عمران دانشکده مهندسی به این مجموعه کمک کردند.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی دانشگاه شیراز ضمن اشاره به هدف اولیه تأسیس پژوهشکده بیوتکنولوژی، توجه به اهمیت موضوع بیوتکنولوژی را انجام تحقیقات بین رشته ای در خصوص زیست فناوری بیان کرد و گفت: تلاش بر این بوده است که از بخش ها و دانشکده های مختلف دانشگاه شیراز استفاده شود که در نهایت این پژوهشکده شکل گرفت.

وی ادامه داد: چون یکی از ابزارهای مهم پژوهش در دانشگاه، دانشجو می باشد. پژوهشکده بیوتکنولوژی و همچنین همکاران و دوستانی که در این پژوهشکده حضور داشتند، بحث پذیرش دانشجو را مطرح کردند و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو گرفتند. همچنین ما از قبل هم فارغ التحصیلان زیادی داریم که در کشورهای مختلف دنیا هستند که مشغول به کار و پژوهش هستند.

دکتر نیازی در ارتباط با سوابق و فعالیت های انجام شده در پژوهشکده اظهار داشت: در ارتباط با بیوتکنولوژی،  کارهای خوبی با دانشکده مهندسی شیمی-نفت و گاز و در زمانی که دکتر آیت اللهی در پژوهشکده ازدیاد برداشت فعالیت داشتند، انجام شد که ما حصل آن مقالات بسیار زیادی بود. ایشان ادامه داد: همچنین در ارتباط با طرح های ازدیاد برداشت میکروبی دانشکده مهندسی شیمی-نفت و گاز، تحقیقات بیوتکنولوژی به عهده همکاران عضو پژوهشکده بیوتکنولوژی بود و بخش های مرتبط با زمینه نفت نیز توسط دکتر آیت اللهی و دانشجوهای ایشان انجام میشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز تشریح کرد: اهم فعالیت های پژوهشکده بیوتکنولوژی امروزه روی تولید پروتئین های نو ترکیب و پژوهش در زمینه ی پپتیدها و پروتئین ها و گیاهان دارویی می باشد. اما متأسفانه به دلیل شرایط خاصی که در کشور وجود دارد، همکاری زیادی با بیرون از دانشگاه نداشته ایم چون ماهیت رشته بیوتکنولوژی همانند رشته های صنعتی نیست، بلکه می بایست حامیان خاص خودش را داشته باشد و از آنجایی که چنین حامیانی در کشور ما خیلی کم می باشند، به همین جهت نتوانسته ایم طرح های زیادی را از صنعت بگیریم چرا که صنعت ما هنوز صنعت مشتاق زیست فناوری جدید نیست.

 وی تصریح کرد: در مجموع طرح هایی با صندوق حمایت از پژوهشگران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان جهاد کشاورزی و مجموعه های دولتی داشته ایم اما در کل ارتباط با بیرون و گرفتن طرح های تحقیقاتی از مؤسسات، کارگاه ها و اشخاص برای ما خیلی سخت بوده است و این ضعفی است که فعلا وجود دارد و به دلیل ماهیت رشته، نیازمند سرمایه گذاری و پژوهش های بیشتری هستیم تا بتوانیم کار را به عرصه تولید برسانیم.

ایشان ضمن اشاره به فعالیت های در حال انجام پژوهشکده بیوتکنولوژی، مواردی را در مورد هسته فناور پژوهشکده عنوان کرد و گفت: هسته فناور، تولید پروتئین ها و پپتیدهای نوترکیب است که عملا مرکزیت آن در دانشگاه شیراز، پژوهشکده بیوتکنولوژی می باشد، همانطور که قبلاً ذکر شد طرح های مختلفی در پژوهشکده در حال انجام هست که امیدواریم در آینده به نتایج خوبی برسند.

دکتر نیازی ضمن تأکید بر حوزه زیست فناوری، توصیه کرد: سرمایه گذاری ها و حمایت هایی بایستی صورت پذیرد تا بتوان محصولاتی که به انتهای تحقیق رسیده اند را به صنعت عرضه کرد و معمولا صنایع تمایل زیادی ندارند که مثلا سه یا چهار سال برای یک پژوهش منتظر بمانند. به نظر میرسد شاید مناسب ترین کار، حمایت های ملی از کارهای زیست فناورانه باشد که در سیستم کشور انجام می گیرد و برخی از طرح ها مورد حمایت قرار می گیرند. بنابراین اگر حمایت ویژه ای در این زمینه صورت بگیرد، میتوان در آینده گام های بسیار مؤثری برداشت.

در پایان، دکتر نیازی ضمن اعلام آمادگی جهت هرگونه همکاری با کارخانه ها و کارگاه هایی که به نحوی به موضوع بیوتکنولوژی مرتبط می شوند، مطرح کرد: ما حاضریم به منظور رفع تنگناها و مشکلات شرکت ها، سازمان ها و صنایع همچنین کمک به تولید و افزایش تولید محصولات آنها، هر نوع همکاری علمی را داشته باشیم. ضمن اینکه در این زمینه اگر آنزیم خاص یا مواد بیولوژیک خاصی مد نظر هست، پژوهشکده بیوتکنولوژی آماده پذیرش و دریافت پیشنهادات می باشد تا دریچه ای برای ارتباط با صنایع باز شود.


آخرین اخبار

فراخوان عضویت در هسته‌های مسئله محور علمی- پژوهشی سال تحصیلی 03-1402.
فراخوان عضویت در هسته‌های مسئله محور علمی- پژوهشی سال تحصیلی 03-1402.
به اطلاع می رساند بنیاد ملی نخبگان با هدف پشتیبانی از دانشجویان برتر دوره‌های کارشناسی (سال های سوم و چهارم)، کارشناسی‌ارشد و دکتری‌تخصصی و به منظور آشناسازی اجتماع نخبگانی علمی با نیازها و مسائل کشور و ترغیب آنان به کار گروهی برای حل این مسائل طرح...
مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
به اطلاع می رساند، مبنای محاسبه مالیات پرداخت های سال 1402 دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی به اعضای هیئت علمی در اجرای قراردادهای پژوهشی و تحقیقاتی، مفاد قسمت اخیر تبصره (2) ماده واحده قانون اصلاح ماده (86) قانون مالیاتهای مستقیم، جاری خواهد...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
طرح احیای چاه های بسته و کم بازده نفتی مالک : پارک فناوری و نوآوری صنعت نفتمهلت ارسال ایده: 1402/7/8مخاطبان: دانشکده های شیمی، مهندسی شیمی، نفت، مواد و مکانیک، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ها،...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 22 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 04/06/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 20 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 28/05/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...