« Back

دومین وبینار مشترک دانشگاه شیراز، جامعه و صنعت با مشارکت شرکت تولیدی صنعتی فراسان برگزار شد.

دومین وبینار مشترک دانشگاه شیراز، جامعه و صنعت با مشارکت شرکت تولیدی صنعتی فراسان برگزار شد.


دومین وبینار از سلسله وبینارهای مشترک دانشگاه شیراز، جامعه و صنعت با مشارکت شرکت فراسان و به همت دفتر امور فناوری و طرح های کاربردی (ارتباط با صنعت) دانشگاه شیراز در روز یکشنبه 21 دی ماه به صورت مجازی برگزار شد.

این وبینار با محوریت "پژوهش های کاربردی: مرز مشترک در راهبردهای دانشگاه و صنعت" برگزار و دکتر ناصر طالب بیدختی، دکتر امیر عبدالملکی و دکتر شادی حسن آجیلی از دانشگاه شیراز و دکتر محمدرضا ظهیرامامی، دکتر بهمن تمامی، دکتر محمدمهدی الهامیان و مهندس سید محمدهادی عمرانیان از شرکت فراسان سخنرانی کردند.

 

دکتر محمدرضا ظهیر امامی مدیر عامل شرکت تولیدی صنعتی فراسان ضمن ابراز خرسندی و عرض تبریک به محققان و پژوهشگران به مناسبت هفته پژوهش، بیان کرد: بسیار خوشحالم که در شرایط کنونی چنین مباحثی مورد توجه قرار گرفته است و بیش از پیش می بینیم که به مقوله ارتباط دانشگاه و صنعت و نوع همکاری هایی که بایستی انجام شود توجه می شود. این موضوع جای قدردانی و توجه ویژه ای دارد و نشان دهنده اهمیت قضیه هست. بنابراین ما باید بیش از پیش از مرحله نظریه پردازی یک مقدار فاصله بگیریم و وارد عمل گرایی در این حوزه شویم.

وی گفت: صنعت و دانشگاه می توانند همانند دو نیروی محرکه اصلی در توسعه اقتصاد کشور باشند و هرچقدر هم افزایی بیشتری بین این دو نیروی محرکه باشد طبیعتاً منجر به این می شود که نقش بیشتری از خودشان در توسعه اقتصادی بر جای بگذارند.

دکتر ظهیر امامی ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که هیچ کس مثل خود دانشگاه و صنعت نمی توانند به کمک هم بیاند. یعنی این دو هستند که بایستی آستین های خود را بالا بزنند و با یک نگاه جدید و رویکرد جدید، رابطه خود را بازتعریف کنند و به هم کمک نمایند. هر چقدر این دو بیشتر با هم کار کنند و بهتر یکدیگر را بشناسند سبب می شود که دولت هم از این قضیه منتفع گردد. طبیعتاً دولت هم می تواند رابطه دانشگاه و صنعت را بیشتر تسهیل نماید و باعث رونق بیشتری گردد. ایشان در ادامه به نکات عملی که می تواند سکوی پرتاب صنایع به سمت پیشرفت باشد اشاره کرد.

 

در ادامه دکتر بهمن تمامی مشاور ارشد مدیر عامل و سرپرست گروه شیمی پلیمر مرکز تحقیقاتی شرکت فراتک به بیان نظرات خود پرداخت و اظهار داشت: در مورد رابطه دانشگاه و اعضای هیأت علمی دانشگاهها با صنعت تابحال صحبت های زیادی شده است ولی چیزی که کمتر دیده شده و توجه نشده است نقش دانشجویان در ارتباط با صنعت و دانشگاه است. به نظر می رسد که دانشگاه بایستی دانشجویان را از همان مقطع کارشناسی و در مقاطع بالاتر ارشد و دکتری نیز علاقمند و آشنا به صنعت و کار پژوهشی صنعتی نماید تا دانشجو بتواند به کمک خودش و اساتید و با شناختی که از وضعیت مربوط به رشته خودش به دست می آورد به کار پژوهشی علاقه مند شود.

وی اشاره کرد: در حقیقت کار پژوهشی و رابطه صنعت و دانشگاه بیشتر به دوش دانشجویان است. درست است که اساتید دانشجویان را راهنمایی می کنند اما در حقیقت کار اصلی را دانشجویان انجام می دهند و اگر این امر را با علاقه بیشتری انجام دهند پیشرفت بیشتری حاصل خواهد شد.

 

دکتر ناصر طالب بیدختی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز نیز تصریح کرد: نوآوری و خلاقیت چیزی است که بسیاری از صنایع به عنوان نردبان توسعه به آن نیاز دارند و در مباحثی چون احیاء و بهره وری صنعت، بهینه سازی سیستم ها و مدیریت منابع و حرکت به سوی الگو های جدید می توان از آن استفاده کرد. بنابراین دانشگاه شیراز به عنوان یک دانشگاه مادر و دانشگاهی که در منطقه و در کشور جزو دانشگاههای طراز اول محسوب می شود و  تمام تخصص های مربوطه در زمینه های مختلفی که بتواند ارتباط تنگاتنگ مؤثر و بهینه داشته باشد را می تواند با کل صنایع به ویژه فراسان داشته باشد.

 

مهندس سید محمدهادی عمرانیان مشاور شرکت صنعتی فراسان در طرح پل نیز ضمن ابراز خرسندی از برگزاری وبینار مشترک با دانشگاه شیراز افزود: همکاری دانشگاه و صنعت در جهت توسعه است و این توسعه اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه ارتباط دانشگاه و صنعت برقرار شود. توسعه زمانی اتفاق افتاده است که همکاری بین دانشگاه و صنعت افزایش یافته است. ایشان به بخشی از مواردی که ارتباط دانشگاه و صنعت را قوت می بخشد اشاره کرد: 1. طرح تحول همکاری دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و فناوری با جامعه و صنعت که شامل 8 راهبرد اصلی است و سه مورد ازین راهبردها قابل توجه بیشتر می باشد: هدفمند کردن پایان نامه های تحصیلات تکمیلی در ارتباط با نیازهای جامعه و صنعت، ارتقاء مهارت افزایی و توانمندی دانشجویان و دانش آموختگان متناسب با نیازهای جامعه و صنعت و سازماندهی جهت حضور مؤثر دانش آموختگان و پاسخگویی به نیازهای بازار کار و بهبود بهره وری 2. تلاش در جهت ارتباط بیشتر بین اعضای هیأت علمی و صنایع استان 3. طرح پل که هدفی جز برقراری ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه و صنعت ندارد.

 

دیگر سخنران این وبینار دکتر شادی حسن آجیلی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز، تعامل سازنده بین صنعت و دانشگاه را از ضروریات دانست و توضیح داد: تعامل صنعت و دانشگاه به معنای فرایند تبدیل ایده به ثروت است. فرایندی که همه از آن سود برده و نیاز بخش صنعت نیز رفع می شود. وی گفت: برای شکل گیری این ارتباط نیاز به شاخصی تحت عنوان شاخص آمادگی فناوری هست که مراحل مختلفی دارد. مرحله ایده پردازی و تئوری بیشتر به عهده دانشگاه است. مرحله صنعتی و نیمه صنعتی نتیجه قسمت آزامایشگاهی خواهد بود و آخرین مرحله تجاری سازی و بازاریابی است که در نتیجه همکاری دانشگاه و صنعت می تواند منجر به تولید یک محصول فناورانه و نوآورانه شود.

 

در ادامه دکتر سید محمدمهدی الهامیان سرپرست مرکز تکنولوژی فراتک نیز به معرفی مرکز تکنولوژی فراتک پرداخت و ابراز کرد:  فراتک یک پژوهشکده خصوصی است که فعالیت های تحقیقاتی را برای شرکت هایی که تحت لیسانس آن هستند و در سرتاسر جهان دارند محصول تولید می کنند ارائه می دهد. آزمایشگاههای متعددی در این مرکز وجود دارد و طبق استانداردهای بین المللی انجام می شود. این مرکز به عنوان یکی از شعب سازمان ملی استاندارد ایران به حساب می آید و محققین و پژوهشگرانی که در این مرکز مشغول به فعالیت هستند همکاری بسیار نزدیک با سازمان و نقش مؤثری در تدوین استانداردهای ملی ایران دارند.

 

در پایان وبینار دکتر امیر عبدالملکی عضو هیأت علمی دانشکده علوم دانشگاه شیراز نیز به بیان نظرات خود در زمینه آسیب شناسی و موانع ارتباط صنعت و دانشگاه، اقتصاد نوین مبتنی بر توسعه، بر پایه دانایی و بر پایه ارتباط صنعت و دانشگاه پرداخت و در مورد فلسفه وجودی مشارکت در توسعه ملی، تأثیرگذارترین نهاد و ... نیز مطالبی را عنوان کرد.


آخرین اخبار

مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
به اطلاع می رساند، مبنای محاسبه مالیات پرداخت های سال 1402 دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی به اعضای هیئت علمی در اجرای قراردادهای پژوهشی و تحقیقاتی، مفاد قسمت اخیر تبصره (2) ماده واحده قانون اصلاح ماده (86) قانون مالیاتهای مستقیم، جاری خواهد...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
طرح احیای چاه های بسته و کم بازده نفتی مالک : پارک فناوری و نوآوری صنعت نفتمهلت ارسال ایده: 1402/7/8مخاطبان: دانشکده های شیمی، مهندسی شیمی، نفت، مواد و مکانیک، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ها،...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 22 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 04/06/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 20 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 28/05/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...
شیوه نامه اجرای برنامه حمایت از دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ماموریت گرا
شیوه نامه اجرای برنامه حمایت از دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ماموریت گرا
بنیاد ملی علم ایران (صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور)در نظر دارد از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی که به صورت ماموریت گرا و در راستای حل مسائل استانی و ملی گام حمایت از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی مأموریت برمیدارند، به طور ویژه حمایت نماید. در این...