« Back

معرفی دانشگاه شیراز، به‌عنوان دانشگاه برتر کشور در توسعه قراردادهای جامعه- صنعت

معرفی دانشگاه شیراز، به‌عنوان دانشگاه برتر کشور در توسعه قراردادهای جامعه- صنعت


در پانزدهمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور که همزمان با هفته‌ی پژوهش و فناوری، با میهمانان ویژه و مراسم خاصی در تاریخ ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹ برگزار شد، از دانشگاه شیراز به‌عنوان دانشگاه برتر کشور در توسعه قراردادهای جامعه- صنعت شد.

در این مراسم که به‌صورت حضوری و همچنین وبیناری از محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار گردید، دکتر محمدسعید سیف مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت عتف، دکتر باقری قائم مقام وزیر و تنی چند از مقامات از جمله دکتر رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت، دکتر اسلامی پناه معاون حقوقی و امورمجلس، دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و جمعی از رؤسا و معاونان پژوهشی و مدیران دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاهها و مراکزآموزش عالی کشور بصورت حضوری و مجازی حضور داشتند، از دانشگاه شیراز نیز دکتر نادگران، رئیس دانشگاه، دکتر زبرجد معاون پژوهش و فناوری و دکتر افضلی مدیر دفتر فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز (ارتباط با جامعه و صنعت) در این مراسم شرکت کردند. در این مراسم شخصیتهای برجسته از صنعت و وزارتخانه ها نیز حضور بهم رسانیده بودند.

در این نشست، پس از سخنرانی مقامات مدعو و برگزاری میزگرد تخصصی «روش‌ها ومعیارهای اثربخشی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور»، از دانشگاه شیراز، ببه‌عنوان دانشگاه برتر کشور در توسعه قراردادهای جامعه- صنعت و چند طرح برتر صنعتی معرفی شده از وزارتخانه های مختلف، تقدیر بعمل آمد.

دکتر افضلی، مدیر دفتر فناوری و طرح های کاربردی(ارتباط با جامعه و صنعت) دانشگاه شیراز در حاشیه‌ی این مراسم با اشاره به اینکه این موفقیت به دلیل روندتوسعه تعداد قراردادهای جامعه و صنعت و بر اساس آمار قطعی و مستند دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور امسال به دانشگاه شیراز رسید، موفقیت ارزشمند و گرانقیمت را به خانواده‌ی بزرگ دانشگاه شیراز تبریک گفت. ایشان تاکید کردند در سالیان گذشته این رتبه به دانشگاههای صنعتی پایتخت تعلق داشت و موفقیت دانشگاه شیراز که از دانشگاههای غیر مستقر در پایتخت و از دیگر سو دانشگاه غیر صنعتی و جامع است اهمیت این موفقیت را دو چندان نموده است. به گفته ایشان این موفقیت مرهون بسترسازی مدیران دانشگاه بهمراه تعامل بسیار خوب اعضای محترم هیئت علمی و جامعه- صنعت و تلاش کارکنان دانشگاه و دانشجویان بوده و امیدوار است با توجه بیش از پیش به دانشگاه شیراز بعنوان دانشگاه محور در کشور شاهد موفقیت های روز افزون و سهم بایسته در صنعت کشور باشیم. وی همچنین افزود طبیعتاً تحصیل در دانشگاهی که بتواند در بستر جامعه و صنعت حرکت کند و به حل نیازهای جامعه توجه داشته باشد بطور طبیعی رنگ و بوی مهارت هایی را خواهد داد که به نیازهای جامعه و مشکلات آن نزدیک است، فارغ التحصیلان مهارت محور و برجسته تربیت نموده و انتخاب دانشگاه شیراز برای تحصیل فرزندان از نظر خانواده ها در اولویت قرار میگیرد چراکه جامعه محور بودن تحصیلات و مهارت ها، بنوعی داشتن مهارت و در نتیجه اشتغال پس از تحصیل را بطور طبیعی تضمین خواهد نمود و فارغ التحصیلان پس از خروج از محیط دانشگاه با مسائل کاری جامعه بیگانه نخواهند بود. وی گفت با چنین حرکتهائی به سطح دانشگاههای بین المللی در دنیا بعنوان دانشگاههای پاسخگو به جامعه و صنعت نزدیکتر میشویم. همچنین اظهار نمود، دانشگاه شیراز در حوزه ارتباط با صنعت به موفقیت های ارزشمند دیگری نیز در حوزه تعاملات داخلی و بین المللی دست یافته است که در برنامه های مختلف تبیین خواهد شد. وی اظهار خوشحالی نمود که با اتخاذ راهکارهای مناسب تعداد بسیار بالای دانشجویان پسر دانشگاه شیراز همزمان با تحصیل توانسته اند با طرح های مختلف، قسمت اعظم یا تمامی طول مدت نظام وظیفه خود را در طرح های مختلف در دانشگاه و قبل از فارغ التحصیلی سپری نمایند که در این مورد نیز دانشگاه در بین دانشگاههای کشور نیز حائز برتری فاصله داری شده است که این مهم قطعاً  از مزایای دیگری برای تحصیل در دانشگاه شیراز نیز بشمار میرود که دفتر فناوری و طرح های کاربردی (ارتباط با جامعه صنعت) به آن پرداخته است.

لازم به ذکر است که در این نشست، دکتر سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت عتف نیز، ضمن گرامیداشت هفته‌ی پژوهش، به بیان اهداف طرح مشارکت دانشگاه‌ها در بهره‌برداری از مزیت‌های استانی پرداخت و گفت: استفاده‌ی مناسب از توان علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی، تمرکز دانشگاه‌ها و مراکز علمی بر توسعه‌ی مزیت‌های نسبی استان و هدفمند‌کردن فعالیت‌ها و برنامه‌های موجود از اهداف طرح مشارکت دانشگاه‌ها در بهره‌برداری از مزیت‌های استانی است.

وی درخصوص ضرورت موضوع دانشمندان برتر در همکاری با جامعه و صنعت نیز توضیح داد: به‌منظور تشویق و حمایت از فعالیت اثربخش اعضای هیئت علمی، در سال جاری نسبت به شناسایی و معرفی اعضای هیئت علمی برتر در همکاری با جامعه و صنعت از طریق دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور اقدام شده است و از میان برگزیدگان، تعداد محدودی به‌عنوان دانشمندان برتر در همکاری با جامعه و صنعت معرفی می‌شوند که امید است با اینگونه اقدامات، دانشگاه‌ها و اعضای هیئت علمی اثربخشی ملموس‌تری در جامعه داشته و شاهد بهبود شرایط اجتماعی کشور باشیم.

همچنین در این مراسم، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، با اشاره به موضوع مسئولیت اجتماعی در دانشگاه‌های نسل جدید و گفت: نهاد علم یکی از کلیدی‌ترین نهادها در تغییر و تحولات جامعه است؛ دانشگاه‌ها باید بدانند که فعالیت‌هایشان چه اثری روی جامعه دارد. دانشگاه صرفاً یک نهادعلمی محض نیست؛ بلکه دانشگاه در کنار امر آموزش و علم‌آموزی نهادی اجتماعی است و فراتر از فعالیت‌های آموزشی نقش ایفا می‌کند.

دکتر غفاری در ادامه افزود: دانشگاه علاوه بر تربیت نیروی متخصص و ارائه مدرک در ایجاد امنیت در خانواده‌ها، تولید دانش، مرجعیت و اقتدار جامعه، آموزش اصول شهروندی به افراد، ایجاد تفکر پرسشگر در دانشجو نیز نقش موثری ایفا می‌کند.

وی گفت: در دانشگاه‌ها به جز شاخص‌های ارزیابی داخلی دانشگاه، ما به یک ارزیابی بیرونی هم نیاز داریم و آن ارزیابی بیرونی قضاوت جامعه در مورد فارغ‌التحصیلان دانشگاه است اینکه متخصصان ما در جامعه و در رویارویی با تنوع مسائل و مشکلات به گونه‌ای عمل کنند که جامعه بتواند بالاترین حد تاب‌آوری را داشته باشد.

در این مراسم دکتر نادگران، ریاست محترم دانشگاه شیراز طی شرکت در برنامه پرسش و پاسخ که نظرات مختلفی بیان گردید به مشکلات مالی و مقررات قانونی که بعضا باعث بروز مشکلاتی برای ارتباط جامعه و صنعت شده است اشاره نمود و در این رابطه به بیان پیشنهادات و راه حلهای مختلفی پرداختند.

در این مراسم به اهمیت تعدیل و ترمیم قوانین ارتقا، ترفیع  و نظام پرداخت و پاداش اعضای هیئت علمی در اولویت بخشی به ارتباط با جامعه صنعت در دانشگاهها از سوی شرکت کنندگان در مراسم که جمعی از مسئولین و برگزیدگان وزارتخانه و دانشگاهها بودند، اشاره گردید. از جمله دکتر افضلی، مدیر ارتباط با جامعه صنعت دانشگاه شیراز طی جملاتی ضمن تاکید به اهمیت تغییر مقررات اشاره نمود و گفتند که تغییرات آئین نامه ای هر روز بار موظفی اعضای هیئت علمی را افزایش داده است بدون آنکه نغییری محسوس در شرایط معیشت یا کاری آنان بوجود آورد و لذا اگر وزارت علوم تغییر مقررات و آئین نامه های ارتقا و ترفیع را باید نظر قرار دهد، لزوماً به تعدیل این مقررات و لااقل هم ارزی یا کاهش پاره ای از سبد تکالیف اعضای هیئت علمی دانشگاهها توجه نماید. همچنین ایشان گفتند در صورت تصویب قانون جدید مالیاتی پیشنهادی در سال 1400، سال دشوارتری برای ارتباط با جامعه و صنعت خواهد بود و این دشواری گریبان دانشگاهها از یکطرف و از سوی دیگر جامعه و صنعت را که طرف دیگر اینگونه قراردادهای پژوهشی میباشند، خواهد گرفت و درخواست نمود تا وزارتخانه ها نسبت به عدم تغییر شرایط مالیاتی برای قراردادهای پژوهشی پیگیری جدی نمایند.


آخرین اخبار

مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
به اطلاع می رساند، مبنای محاسبه مالیات پرداخت های سال 1402 دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی به اعضای هیئت علمی در اجرای قراردادهای پژوهشی و تحقیقاتی، مفاد قسمت اخیر تبصره (2) ماده واحده قانون اصلاح ماده (86) قانون مالیاتهای مستقیم، جاری خواهد...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
طرح احیای چاه های بسته و کم بازده نفتی مالک : پارک فناوری و نوآوری صنعت نفتمهلت ارسال ایده: 1402/7/8مخاطبان: دانشکده های شیمی، مهندسی شیمی، نفت، مواد و مکانیک، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ها،...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 22 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 04/06/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 20 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 28/05/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...
شیوه نامه اجرای برنامه حمایت از دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ماموریت گرا
شیوه نامه اجرای برنامه حمایت از دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ماموریت گرا
بنیاد ملی علم ایران (صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور)در نظر دارد از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی که به صورت ماموریت گرا و در راستای حل مسائل استانی و ملی گام حمایت از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی مأموریت برمیدارند، به طور ویژه حمایت نماید. در این...