« بازگشت

اولین جلسه کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب های استان فارس در دانشگاه شیراز برگزار شد.

اولین جلسه کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب های استان فارس در دانشگاه شیراز برگزار شد.


اولین جلسه کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب های استان فارس در راستای طرح مطالعه، حفاظت و احیای تالاب ها و دریاچه های استان فارس و با هدف تشریح اقدامات صورت گرفته در دانشگاه شیراز تشکیل شد.

 دکتر حمید ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس به عنوان رئیس کارگروه، دکتر سید مجتبی زبرجد معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز به عنوان دبیر کارگروه و دکتر سید فخرالدین افضلی مدیر امور فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز، دکتر مسعود نوشادی عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز و مدیر علمی طرح و نمایندگان تام الاختیار استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، سازمان جهاد کشاورزی استان، سازمان آب منطقه ای و آب و فاضلاب استان مطابق چارت ساختار سازمانی مصوب ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب های استان فارس نیز در جلسه حضور داشتند.

در ابتدای جلسه دکتر افضلی مدیر امور فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز ضمن خوشامدگویی، به یادآوری ساختار سازمانی کارگروه تخصصی پرداخت و وظایف مصوب کارگروه را تشریح نمود.

دکتر زبرجد معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز و دبیر کارگروه نیز ضمن خرسندی از تشکیل کارگروه های تخصصی مثل کارگروه ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب های استان فارس، از تأثیرات مثبت اجرای این طرح و ادامه آن جهت احیای تالاب های استان فارس ابراز امیدواری کرد.

در ادامه جلسه، فیلم کوتاهی با موضوع معرفی ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب های استان فارس و دبیرخانه ستاد نیز پخش شد.

سپس دکتر ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس و رئیس کارگروه به وضعیت نامناسب تالاب های استان فارس اشاره و دلایل بروز خشکی تالاب ها از جمله: برداشت بی رویه از منابع آب سطحی و زیرسطحی، افزایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی و خشکسالی را تشریح کرد.

 وی به ارزیابی پروژه دانشگاه شیراز در این راستا پرداخت و گفت: هدف این طرح در فاز اول تعیین میزان و سهم عوامل مختلف در خشکی تالاب های استان فارس است و در فاز اول تالاب های بختگان، طشک و کمجان مد نظر است.

رئیس کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب های استان فارس به مبحث انتقال آب از کر و سیوند به شیراز اشاره و افزود: حقابه تالاب ها رعایت نمی شود و علاوه بر آن نیز پساب و فاضلاب آب مصرفی در حوزه کشاورزی و شرب دوباره صرف مصارفی مانند کشاورزی می شود.

 ایشان همچنین خواستار ملاحظه بحث ارتباط تغذیه متقابل آب سطحی و زیرزمینی در امتداد مسیر رودخانه ها و تالاب ها شد.

در ادامه دکتر نوشادی و سایر اعضاء تیم علمی دانشگاه شیراز نتایج مطالعات خود را در حوزه آب های سطحی، آب های زیرزمینی، لایروبی و مدلسازی مخازن ارائه کردند و سپس دکتر نوشادی پیشنهاداتی را ارائه نمود.

در ادامه دکتر ناصر طالب بیدختی عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز مطالبی را در ارتباط با ضرورت تعیین تراز اکولوژیک دریاچه مطرح کرد.

و در پایان، نمایندگان استانداری، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان آب منطقه ای نیز در ارتباط با مدیریت و احیای تالاب های استان فارس از منظر وظایف سازمان های مطبوعشان به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و مقرر شد جهت تکمیل و ادامه هر چه دقیق تر طرح، ارتباط پیوسته با متخصصین مربوطه در سازمان آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی برقرار باشد.

 


آخرین اخبار

فراخوان عضویت در هسته‌های مسئله محور علمی- پژوهشی سال تحصیلی 03-1402.
فراخوان عضویت در هسته‌های مسئله محور علمی- پژوهشی سال تحصیلی 03-1402.
به اطلاع می رساند بنیاد ملی نخبگان با هدف پشتیبانی از دانشجویان برتر دوره‌های کارشناسی (سال های سوم و چهارم)، کارشناسی‌ارشد و دکتری‌تخصصی و به منظور آشناسازی اجتماع نخبگانی علمی با نیازها و مسائل کشور و ترغیب آنان به کار گروهی برای حل این مسائل طرح...
مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
به اطلاع می رساند، مبنای محاسبه مالیات پرداخت های سال 1402 دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی به اعضای هیئت علمی در اجرای قراردادهای پژوهشی و تحقیقاتی، مفاد قسمت اخیر تبصره (2) ماده واحده قانون اصلاح ماده (86) قانون مالیاتهای مستقیم، جاری خواهد...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
طرح احیای چاه های بسته و کم بازده نفتی مالک : پارک فناوری و نوآوری صنعت نفتمهلت ارسال ایده: 1402/7/8مخاطبان: دانشکده های شیمی، مهندسی شیمی، نفت، مواد و مکانیک، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ها،...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 22 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 04/06/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 20 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 28/05/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...