« بازگشت

معرفی دکتر مرتضی اسمعیلی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز و دستاوردهای ایشان در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت

معرفی دکتر مرتضی اسمعیلی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز و دستاوردهای ایشان در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت


دکتر مرتضی اسمعیلی استادیار گروه علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز پیرامون میزان ارتباط خود با صنعت گفت: با توجه به اینکه ماهیت رشته های علوم انسانی و فنی با یکدیگر متفاوت می باشد، لذا ابتدا می بایست در نوع ارتباط این دو با جامعه و صنعت تمایز قائل شویم.

وی در ادامه ضمن اشاره به تحصیلات خود در حوزه علوم سیاسی با تمرکز بر مسائل سیاست خارجی و روابط بین الملل اظهار کرد: طبیعتاً ارتباط من با صنعت و ساز و کار اجرایی کشور بیشتر در حوزه انجام پژوهش های عملیاتی و کاربردی و در راستای ارائه پیشنهاد و راه حل هایی برای دست اندرکاران اجرایی کشور جهت پیشبرد بهتر منافع ملی و اصول و اهداف کشور می باشد.

ایشان افزود: در حوزه ی پژوهش در مسائل سیاست خارجی و روابط بین الملل، سابقه همکاری با نهادها و سازمان های مختلفی از جمله مرکز مطالعات بین المللی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز مطالعات دفاعی و امنیت ملی دانشگاه جامع امام حسین (ع) را داشتهام و در حال حاضر از بهمن ماه سال ۹۹، فرصت مطالعاتی خود را در دفتر امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز نموده ام و تأکید می کنم که ارتباط اینجانب با صنعت بیشتر در حوزه ارائه پژوهش های کاربردی و طرح های عملیاتی جهت ارائه مشاوره های عملیاتی و کاربردی، برای دست اندرکاران اجرایی کشور در حوزه‌های ذکر شده می باشد.

دکتر اسمعیلی ضمن تشریح طرح های پژوهشی و راهبردی خود در ارتباط با دانشگاه و صنعت عنوان کرد: بخشی از آن پژوهش ها مرتبط با دوره تحصیلات مقطع دکتری  در رشته علوم سیاسی می باشد که به عنوان یک طرح پژوهشی کلان برای مرکز مطالعات دفاعی و امنیت ملی دانشگاه جامع امام حسین(ع) و با موضوع دیپلماسی دفاعی در پرتو رویکرد چین به مسئله امنیت انجام شد. این موضوع در زمان خود، موضوع بسیار جدیدی بود. زیرا که کشورها تلاش می کردند تا امنیت خود را با هزینههای کمتر و با توسل به ابزارهای نرم تأمین نمایند و این مهم را از طریق کاربست دیپلماسی دفاعی محقق می نمودند.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به منافع اقتصادی کشور چین که در حوزه دیپلماسی دفاعی پیشرو بود، سعی شد که پژوهشی  در خصوص دیپلماسی دفاعی در چین و نوع نگاهی که در نزد نخبگان چین نسبت به ماهیت ایجابی امنیت وجود دارد صورت بگیرد و ماحصل این پژوهش در اختیار همکاران عزیزمان در مرکز مطالعات دفاعی و امنیت ملی در دانشگاه جامع امام حسین (ع) که مرکز تخصصی مطالعات امنیتی می باشد، قرار گرفت.

استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه شیراز در جهت تأمین منافع ملی کشور بیان کرد: پیرو اعلام دانشگاه شیراز در خصوص اجرای فرصت مطالعاتی اساتید در جامعه و صنعت، از طریق رایزنی هایی که با دفتر امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شد، طرحی با عنوان مناسبات دو جانبه و چند جانبه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  با سایر کشورها؛ وضعیت موجود، چالش‌های پیش‌رو و راهکارهای ارتقای آن از بهمن ماه سال ۹۹ آغاز شد.

وی افزود: این طرح در بازه زمانی یک ساله و با کمک همکاران مرکز مطالعات دفاعی و امنیت ملی انجام می شود. همچنین با توجه به تفاهم نامه های مختلف و ارتباطات گسترده ای که این وزارتخانه با سایر کشورها دارد و عضویت فعالی که در سازمان بین‌المللی کار دارد، نتایج طرح موصوف می تواند جهت پیشبرد اهدافشان کمک کننده و مؤثر باشد.

دکتر مرتضی اسمعیلی در ادامه گفتگوی خود گفت:  شاید در کشور ما جایگاه مسائل علمی و آکادمیک در دستگاههای اجرایی و نوع ارتباطی که دانشگاه ها با جامعه و صنعت می‌توانند داشته باشند، هنوز به رسمیت شناخته نشده است و بخش زیادی از این نقصان متوجه پژوهشگران حوزه علوم انسانی می باشد. یعنی پژوهشگر حوزه علوم انسانی نتوانسته است آن علمی را تولید کند که کاملاً مرتبط با حوزه عملیاتی و اجرایی کشور باشد.

وی افزود: بخش زیادی از پژوهش ها صرفاً بُعد تئوریک دارد و قابلیت اجرایی شدن ندارد. لذا سالیان سال تلاش لازم است تا از طریق تولید علوم کاربردی و عملیاتی در حوزه های مرتبط با خود و ارائه طرح ها و پژوهش هایی با این ماهیت، دستگاه اجرایی توجیه گردد که ما می‌توانیم جهت کمک به آنها مؤثر باشیم. خوشبختانه نوع نگاه مسئولین نیز  بسیار مثبت شده است و تمامی دستگاه های اجرایی این ظرفیت را دارند که در صورتی که پژوهش ها، بعد کاربردی یا عملیاتی داشته باشند از نتایج این طرح ها و پژوهش ها استفاده کافی را به بهترین شکل ببرند.

 دکتر اسمعیلی در پاسخ به سوأل دستاوردهای ایشان در ارتباط با صنعت و جامعه ، به تشریح نوع نگاه و بهره مندی دستگاه های اجرایی در ارتباط با دستاوردهای خود پرداخت و تصریح کرد: دستاوردهای ایشان را در دو حوزه میتوان تعریف گردد ۱. آشنا کردن ارگانها و نهادها با رویکردهای نوین اجرا شده در سایر کشورها در حوزه امورات مرتبط با فعالیت های سازمانی 2. نظاممند کردن فعالیت های دستگاه ها در حوزه های خاصی که فعالیت دارند.

در پایان، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز تأکید کرد: در حوزه علوم انسانی، دانشگاه می تواند دقت و حمایت هایی چند سطحی داشته باشد تا علوم انسانی بتواند نافع بودن خود را برای صنعت و سازمان های اجرایی، اثبات نماید.

ایشان در انتها از دفترارتباط با  جامعه و صنعت دانشگاه شیراز و به ویژه جناب آقای دکتر افضلی مدیر امور فناوری و طرح های کاربردی (ارتباط با جامعه و صنعت )، همچنین اعضاء محترم هیئت رئیسه دانشگاه و همه کسانی که این فرصت را در اختیارشان گذاشته و همچنین مدیریت و مجموعه دانشکده حقوق و علوم سیاسی تشکر و قدردانی کرد.

 


آخرین اخبار

فراخوان عضویت در هسته‌های مسئله محور علمی- پژوهشی سال تحصیلی 03-1402.
فراخوان عضویت در هسته‌های مسئله محور علمی- پژوهشی سال تحصیلی 03-1402.
به اطلاع می رساند بنیاد ملی نخبگان با هدف پشتیبانی از دانشجویان برتر دوره‌های کارشناسی (سال های سوم و چهارم)، کارشناسی‌ارشد و دکتری‌تخصصی و به منظور آشناسازی اجتماع نخبگانی علمی با نیازها و مسائل کشور و ترغیب آنان به کار گروهی برای حل این مسائل طرح...
مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
به اطلاع می رساند، مبنای محاسبه مالیات پرداخت های سال 1402 دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی به اعضای هیئت علمی در اجرای قراردادهای پژوهشی و تحقیقاتی، مفاد قسمت اخیر تبصره (2) ماده واحده قانون اصلاح ماده (86) قانون مالیاتهای مستقیم، جاری خواهد...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
طرح احیای چاه های بسته و کم بازده نفتی مالک : پارک فناوری و نوآوری صنعت نفتمهلت ارسال ایده: 1402/7/8مخاطبان: دانشکده های شیمی، مهندسی شیمی، نفت، مواد و مکانیک، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ها،...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 22 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 04/06/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 20 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 28/05/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...